Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε ετοιμότητα οι ομάδες πολιτικής προστασίας του Δήμου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Του Κώστα Κουγιουμτζίδη

Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης

Το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023, ενημερωθήκαμε από την ΕΜΑΚ για διπλό περιστατικό φωτιάς, ένα στην όγδοη οδό και ένα πάνω από τους Ταγαράδες στο δασάκι. Κατευθυνθήκαμε στο δασάκι όπου προχωρήσαμε σε κατάσβεση σε συνεργασία με την 2η ΕΜΑΚ και την ομάδα εθελοντών της Θέρμης και συγκεκριμένα μέσα σε έναν ελαιώνα και σε ένα οικόπεδο όπου υπήρχε ένα σπίτι κλειδωμένο και ακατοίκητο.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του καμένου άκαφτου και της ψύξης των θερμών σημείων ξέσπασε δεύτερη φωτιά ανάμεσα στη Σουρωτή και Βασιλικά.

Με εντολή του διοικητή της 2ης ΕΜΑΚ, αποδεσμευθήκαμε από τους Ταγαράδες και κατευθυνθήκαμε στο σημείο της τρίτης φωτιάς, όπου καταφέραμε και κόψαμε την εξέλιξή της πριν επεκταθεί σε παρακείμενα θερμοκήπια.

Πέμπτη 24/08/2023 μετά την ξαφνική επιδείνωση του καιρού κληθήκαμε σε πολλά περιστατικά πτώσης δέντρων ένα από αυτά ήταν και αυτό στην Σουρωτή. Προσπαθήσαμε να απεγκλωβίσουμε την νταλίκα που είχε καταπλακωθεί το πίσω μέρος με τις λιγότερες δυνατές ζημιές για το όχημα . Μετά από αρκετή ώρα προσπαθειών αυτό επιτεύχθηκε με επιτυχία .

Συνεχίζουμε να τελούμε σε επιφυλακή, στην βάση μας. Έτοιμοι να συνδράμουμε σε κάθε περιστατικό.

ethelontismos

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους: Ελάτε στους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας.

Εθελοντισμός είναι αγάπη σε πράξη. Εκπαιδευτείτε στις πρώτες βοήθειες, στην πυρόσβεση – δασοπυρόσβεση, στις ραδιοσυχνότητες. Βοηθήστε την οικογένειά σας, τους φίλους, τους γείτονές σας.
Εθελοντές Μίκρας
2392 066176

ethelontesmikras@gmail.com

ethelontesmikras.gr

Για μια φορά ακόμα θα πρέπει να δείξουμε πως οι κάτοικοι του Δήμου Θέρμης είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας .Έχουμε αποδείξει κατά την ιστορία μας σαν Λάος ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα ΠΑΝΤΑ . Για αυτό σας καλώ προσωπικά σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάνε οι συνάνθρωποι μας στον Έβρο ,που έχουν χάσει τις περιουσίες τους να σταθούμε εμείς δίπλα τους. Με ότι έχει και μπορεί να διαθέσει ο καθένας, κάθε ποσότητα μετράει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ